Mijn naam is Jurgen Maassen en ben woonachtig in Vaals, in het uiterste zuidoosten van Nederland.

Al van kinds af aan kom ik in de natuur en dan met name in de bossen rondom Vaals. Al op heel jonge leeftijd leerde mijn opa zaliger (RIP) me diverse vogels kennen. Daar heb ik nu nog profijt van. Ook ben ik een tijd lang meegegaan met een valkenier die in het bezit was van haviken en slechtvalken. Daarnaast nog een tijd lang meegegaan met een vrijwilliger van de IVN om in de bossen rondom Vaals/Vijlen roofvogelhorsten te spotten en op kaart te zetten. 

 

Zo rond 2002 nam ik de eerste compact camera (Sony Cybershot) mee tijdens een van mijn vele wandelingen. Meestal bleef het echter bij een enkele opname. In 2012 kocht ik een Nikon Coolpix 510 om toch wat meer bereik te krijgen.

Daarna ging het snel, in februari 2013 stapte ik over naar Canon spiegelreflex systeem. 

 

Ik ben toendertijd welgeteld 1 uurtje meegegaan met een goede vriend die al wat langer in de fotografie zat. Snelcursus houding, sluitertijd, diafragma, ISO etc. gehad. En daarna heb ik me eigenlijk alles zelf aangeleerd.

In februari 2018 ben ik overgestapt naar Panasonic systeemcamera. Voor mijn huidige apparatuur, zie de link "Apparatuur" in het menu.

Het is inmiddels een passie geworden en elke vrije tijd die ik heb naast mijn full-time job, probeer ik zoveel mogelijk te besteden aan fotografie, en dan met name natuurfotografie.

Naast de natuurfotografie fotografeer ik ook graag landschappen, steden en zo nu en dan doe ik wat portret-/groepsfotografie.

 

Ik wens jullie veel plezier bij het bekijken van mijn foto's. 

De groetjes, Jurgen.